dimecres, 3 de novembre del 2010

La Fàbrica Llobet rebrà subvenció del PUOSC

La Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis, subvencionarà amb prop de 2 milions d'euros els projectes d'inversió de diversos ajuntaments de l'Alt Maresme; entre ells el de Calella. Actuacions previstes per a l'any 2011, a les que s'hi han de sumar un projecte d'inversió a nivell comarcal com és el desplegament de la fibra òptica al territori, valorat en 4 milions 243 mil euros dels quals el govern català n'aportarà el 50%.

Calella, amb 275.000 euros, podrà l'any 2011 dur a terme diversos projectes de millora en instal·lacions municipals. 175.000 són per la insonorització de la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri, principal projecte d'inversió de l'actual pressupost municipal, valorat en prop de 700.000 euros i pel qual s'han rebut altres subvencions. Una actuació que s'iniciarà aquest 2010 i que s'acabarà dins l'any 2011. La resta de l'aportació del PUOSC a Calella es destinarà a la remodelació de la zona de vestidors i l'àrea d'oficines de la zona esportiva “La Muntanyeta”. Ho ha confirmat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Calella, Jaume Puig, que creu que en un futur l'equip de govern s'haurà de plantejar la instal·lació d'un bar dins el recinte esportiu.

Palafolls és el municipi altmaresmenc que s'emporta la partida més important de la convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, el principal programa de cooperació amb el món local. Gairebé 445.000 euros per a la construcció del nou pas del rec Viver, per sota la carrera B-682. Altrament, també s'han concedit prop de 35.000 euros per la renovació de l'enllumenat a la urbanització Mas Carbó.

Amb 400.000 euros, l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta iniciarà la primera fase de l'ampliació del pavelló poliesportiu. A més, també rebrà diners per l'arranjament del carrer Escoles.

A Sant Pol de Mar, s'hi destinaran 241.000 euros per la rehabilitació de l'edifici que ha d'acollir la biblioteca municipal, un projecte pressupostat amb més d'1milió 300.000 euros. El govern català també finançarà el 70% del cost d'instal·lació del nou col·lector a la urbanització Can Villar.

Arenys de Mar també s'emporta una bona picossada de la convocatòria del PUOSC. En total 375.000 euros que l'ajuntament destinarà a sufragar part del cost de les obres de cobriment de la riera Pere Fita.