dimecres, 3 de novembre del 2010

S'adjudica la redacció d'aparcament

Calella ja ha adjudicat la redacció del projecte d'aparcament subterrani a la Plaça del Mercat. Aquests darrers dies s'han fet les prospeccions geotècniques al subsòl i s'estan fent els sondejos per veure el tipus de terreny que hi ha. Això forma part dels treballs necessaris per redactar el projecte, però segons l'Ajuntament, demostra que la construcció d'aquest aparcament tan demanat a la ciutat ja ha començat.

L'empresa pública Gestvia ha posat fil a l'agulla per tal que l'aparcament a la Plaça del Mercat de Calella sigui properament una realitat. De moment s'ha adjudicat la redacció del projecte i ara Gestvia està en converses amb diverses entitats financeres per establir com finançar l'aparcament. El regidor de Governació i Mobilitat, Jaume Palet, ha explicat al programa Fòrum Obert de Ràdio Calella que s'ha adjudicat la redacció del projecte de pàrquing, cosa que ha comportat unes primeres cates al subsòl per establir la tipologia del terreny. Palet considera el futur aparcament un tema estratègic per a molts àmbits de la ciutat

En aquest sentit ha recordat que es tracta d'un pàrquing de 220 places "i pot intentar solucionar el problema de places que tenim a Calella"-ha indicat el regidor.

Jaume Palet s'ha mostrat optimista i s'ha atrevit fins i tot a posar una data d'inici d'obres. Considera que a la primavera de l'any vinent el projecte ja estarà redactat i s'haurà trobat la manera de pagar les obres a través de la millor opció d'endeutament.

El finançament que es negociï haurà de ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Calella, que és qui aprova els comptes de l'empresa pública. Jaume Palet considera que el procés electoral de les municipals del 2011 no interferirà en els terminis del projecte, ja que actualment hi ha consens entre els diferents consellers de Gestvia, tant dels proposats pel govern com de l'oposició.