dilluns, 29 de novembre del 2010

Valoracions del 28-N

Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Calella han felicitat la força guanyadora dels comicis, CiU. PSC i ERC apunten que ara hauran de reflexionar arran d'aquesta davallada, i el PP es felicita per la feina feta durant la campanya a nivell comarcal i català.

El president convergent i regidor Albert Torrent va expressar anit durant el programa especial de Ràdio Calella la seva felicitat pel resultat obtingut i va destacar quines seran les prioritats del govern que encapçali Artur Mas. Entre aquestes treballar pel pacte fiscal des de l'endemà de la investidura de Mas ja que Catalunya com a nació necessita els recursos que genera " per a nosaltres amb la solidaritat que calgui amb la resta d'Espanya"- va indicar Torrent.

Per la seva banda, des del PSC, el seu líder local i alcalde Josep Maria Juhé va lamentar la pèrdua de confiança dels electors en el projecte que representa i impulsen els socialistes i va explicar que al seu partit ara s'ha d'obrir un període de reflexió. També va destacar com a una de les causes la crisi econòmica. Juhé va admetre que no esperava que la derrota fos tan clara.

Un altre dels partits molt castigat a les urnes ha estat ERC. La candidata a l'alcaldia de Calella, Cristina Gómez, ha dit que pren nota i que el seu partit serà conseqüent amb els resultats. També ha manifestat que l'independentisme en general no ha fet un pas endavant i que "el resultat no ha acabat de reflectir les prioritats de la manifestació del 10 de juliol".

Satisfacció en canvi al Partit Popular de Calella després de saber que el populars s'han convertit en la tercera força al Parlament de Catalunya amb uns resultats que Alícia Sánchez Camacho va qualificar d'històrics. Miquel Campoy, president del PP a Calella, no ha volgut parlar de possibles pactes entre el seu partit i CiU, ja que és prematur fer-ho i qui ha de buscar acords és el líder de la força guanyadora.

Els representants polítics calellencs també han valorat molt positivament la participació ciutadana en aquestes eleccions. Ho van fer en el decurs del programa de la nit electoral de Ràdio Calella, conduït per Jordi Bota i Dolors Lieury, on també van intervenir: Pere Mas (RI.Cat), Eva Brunat (SI), Álvaro Ruiz (C's) i Salvador Milà (IC-V-EUA).

El programa de Ràdio Calella també va comptar amb reportatges a peu de carrer a càrrec d'Emili Pacheco, Oriol Leo, Ramon Teixidó i Josep Grima i l'anàlisi a càrrec dels periodistes Saül Gordillo-director de l'ACN- i Teresa Márquez -delegada d'El Punt al Maresme-entre d'altres.

La informació també es va poder seguir al Facebook de l'emissora.