dimecres, 24 de novembre del 2010

Tornaran a coincidir Fira i Festa Major

L'any que ve la Fira i la Festa Major de Calella tornaran a coincidir en el temps. Ambdues es celebraran el cap de setmana del 23 al 25 de setembre. La festa major cau en divendres i celebrar-la el cap de setmana anterior va ser una opció rebutjada al Consell Municipal de Cultura del passat dilluns.

Durant el Consell Municipal de Cultura es va fer balanç de les activitats de la Festa major de Sant Quirze i Santa Julita i de la programació de les Nits d'Estiu, a més de les jornades Internacionals folklòriques i la Festa de la Minerva. En General la regidora de Cultura, Pilar Rocafort, ha dit que les activitats van ser bones i es va valorar com a molt interessant la descentralització de la Festa Major.

A l'hora de parlar del calendari de l'any vinent la majoria d'assistents van optar per celebrar la Festa Major el cap de setmana més proper al 23, que cau en divendres. Serà el mateix cap de setmana que la Fira de Calella.

Un altre apartat del consell de Cultura va ser la convocatòria de subvencions per a activitats fetes al 2010. Els criteris per concedir diners s'ha fet amb els criteris que definien les bases, amb igualtat d'oportunitats per a tothom.

De cara a l'any que ve es fixarà un màxim i un mínim de diners a concedir a través de les subvencions, i es definiran més estrictament les bases. Al consell de Cultura també es va parlar de les activitats de Nadal i Reis. Ses Majestats arribaran per la riera de Capaspre, i el pessebre vivent es trasllada a espais del centre històric de la ciutat, pels volts de l'Ajuntament i la Biblioteca.