divendres, 12 de novembre del 2010

Comença la campanya electoral

Aquesta mitjanit ha començat la campanya electoral de cara als comicis al Parlament de Catalunya del 28N. Els partits polítics calellencs hi han donat el tret de sortida amb les primeres penjades de cartells i exposant els principals eixos del seu programa.

CiU ha anunciat que la seva campanya serà en positiu, parlant de projectes i de futur. Consideren que en un país minat per la crisi econòmica, l'atur i el fracàs escolar cal un redreçament polític i de lideratge. La seva portaveu, Montserrat Candini, creu que el país no va bé i apunta les principals línies del programa de CiU que passen per l'economia i per l'educació. Candini ha dit que "cal generar riquesa i els instruments perquè la petita i mitjana empresa puguin tirar endavant".

Des del PSC, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, espera que els diferents partits aclareixin les seves postures per tal d'encarar amb garanties un futur que ara per ara és de dificultats per, entre altres, la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. El PSC aposta per renovar el pacte amb la resta de pobles d'Espanya i enfortir l'Estatut i consolidar l'estat del benestar. Juhé ha assenyalat que com a un dels objectius hi ha el de generar ocupació.

ERC entra a la campanya electoral amb un primer compromís molt clar. Impulsar un referèndum per a la independència a la propera legislatura. Altres prioritats són lluitar contra la crisi concedint crèdits a famílies i empreses i la reclamació de concert econòmic quan s'acabi el model de finançament vigent. Cristina Gómez, alcaldable a les properes eleccions municipals, apunta també que Esquerra no deixarà cap persona dependent sense ajuda.

Per últim el PP de Calella vol centrar la campanya electoral en tres temes clau que al seu parer són els que preocupen de veritat a la ciutadania: l'atur, la situació econòmica i la immigració. El portaveu dels populars a la ciutat, Josep Maria Vila, creu que aquest darrer punt no pot passar per alt a l'agenda política del país i ha assenyalat que el seu partit defensa una "immigració legal i ordenada".

La campanya acabarà el dia 26 de novembre, abans del dia de reflexió dissabte 27. Els ciutadans estan convocats a les urnes el dia 28, diumenge.