divendres, 5 de novembre del 2010

340.000 euros més per Calella

El Pressupost General de l'Estat del 2011 incorpora quatre partides destinades a Calella per valor de 340.000 euros. La Comissió de Pressupostos del Congrés va aprovar ahir les tres esmenes presentades per Convergència i Unió, i la d'Esquerra Republicana de Catalunya; així com els imports que destinarà a cadascun dels projectes.

CiU ha fet prosperar, en la seva totalitat, l'esmena relativa a la tercera edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme. La federació nacionalista ha aconseguit una aportació dels comptes generals de l'Estat de 180.000 euros. Hi haurà altres dues partides, cadascuna de 50.000 euros, la meitat de la quantitat amb la que CiU va presentar-se a la negociació amb el govern Zapatero. Seran per la Fàbrica Llobet-Guri amb la intenció d'encarar un procés de replantejament total dels espais de l'equipament públic; i per la Fira de Calella i l'Alt Maresme de l'any 2011.

La senadora i regidora Montserrat Candini s'ha mostrat satisfeta pel resultat positiu de la negociació, sobretot perquè els propers seran uns pressupostos extremadament austers a causa de la crisi econòmica; i ha subratllat que serà el tercer any que aporta diners per la ciutat de Calella. A tot això, Candini confia que aquests diners se sumin a les partides que aquest any ja hi havia amb aquestes finalitats, i no perquè siguin retallades per l'executiu del pressupost municipal.

D'altra banda, Esquerra Republicana de Catalunya afegeix 60.000 euros més als diners que s'han incorporat via esmena al Pressupost General de l'Estat, aconseguint el cent per cent de l'import que s'havia sol·licitat. Amb l'aprovació de la seva esmena, els republicans aconsegueixen subvencionar l'estudi informatiu del projecte de façana litoral de Calella. La portaveu del partit independentista i cap de llista per les municipals, Cristina Gómez, assegura que es tracta d'una bona notícia per Calella ja que la façana marítima és "un dels punts més visitats tant per calellencs i turistes", ha declarat.