dimarts, 23 de novembre del 2010

95 anys de música

El Centre Musical Can Salom de Calella celebra aquesta setmana els seus 95 anys d'història. El centre musical es va posar en marxa l'any 1915 de la mà de Claudi Salom i per ell han passat molts alumnes de la ciutat que s'han format en diverses disciplines musicals.

Maria Teresa Salom, filla de Claudi Salom, va estar durant molts anys al capdavant de l'escola i ha comentat a Ràdio Calella que una de les seves satisfaccions és poder comprovar com molts dels antics alumnes s'han pogut dedicar professionalment a la música. Maria Teresa Salom ha explicat que la filosofia del centre musical calellenc és que la música arribi a tothom.

Maria Teresa Salom ha recordat al programa "Parlem-ne" alguns moments de la història del Centre Musical Can Salom. Considera que abans els professors, com el seu pare, impartien tot tipus de disciplines. Ara però la cosa ha canviat i hi ha més especialització.

Per celebrar aquest aniversari s'han programat 2 concerts. El primer serà aquest divendres a les 10 de la nit a la primera planta de Can Salom. Intervindran 3 cors.

Dissabte a ¼ de 2 serà el torn dels alumnes més petits que també faran un concert. Actualment, al Centre Musical Can Salom s'imparteixen classes de piano, bateria, clarinet o violí entre altres. Totes les activitats estan coordinades pel tenor Albert Deprius.