dimecres, 10 de novembre del 2010

Ampliació del Parc del Montnegre-Corredor

El procés per ampliar el terme del parc natural del Montnegre-Corredor en un 30% ha començat. Per ara s'han reunit representants municipals de Calella, Pineda i Santa Susanna per debatre la proposta del Pla Especial de Protecció del Medi natural i del Paisatge del Parc Natural Montnegre-Corredor.

A la primera trobada de la reunió participativa es va explicar als propietaris dels terrenys de l'àrea que quedaria inclosa dins el nou terme del Parc, quins són els avantatges i inconvenients que poden percebre al entrar a formar part del parc. Josep Maria Juhé, alcalde i regidor de Medi Ambient de Calella, ha explicat que l'ambició especulativa dels constructors no es veu retallada, ja que el pla urbanístic de la ciutat limita ja la construcció de cases a terrenys no urbans. Ser Parc natural, en canvi, i segons ha indicat l'alcalde ajuda i reforça les activitats humanes sostenibles lligades a la terra, cosa que pot beneficiar l'economia dels propietaris.

La voluntat del parc és arribar a consensuar els límits del nou parc amb els propietaris i també satisfent els interessos de les administracions públiques. La realització de l'ampliació es preveu que es pugui fer efectiva de cara a la propera legislatura.