divendres, 19 de novembre del 2010

75 anys dels primers gegants

La Colla de Geganters i Grallers de Calella continua de celebració. Aquest cap de setmana es farà un altre dels actes de commemoració del 75è aniversari de la creació dels primers gegants de la ciutat. Dissabte es faran activitats per als menuts a la plaça de la Constitució i diumenge se servirà un dinar popular típicament nadalenc: un bon plat d'escudella i carn d'olla.

La Colla de Geganters i Grallers de Calella celebrarà el 75è aniversari de les primeres figures d'en Quirze i la Minerva fins a finals d'any. Després de l'exitosa i aplaudida organització de la Fira del Món Geganter, la Colla prepara un munt d'activitats per aquest cap de setmana. Dissabte, a partir de dos quarts d'onze del matí i fins a dos quarts de dues de la tarda, hi haurà instal·lat un inflable a la plaça de la Constitució, es realitzaran tallers de manualitats i jocs d'entreteniment. A la tarda, s'oferirà una xocolatada popular que s'acompanyarà amb l'actuació d'un grup d'animació infantil.

De cara a diumenge, els Geganters obriran els fogons per cuinar una escudellada popular; una plat poc habitual en les cites gastronòmiques de Calella, que se servirà al preu de 3 euros. Ho ha explicat el cap de Colla, Jaume Riera qui ha dit que "hem calculat per fer unes 200 racions, se servirà un plat d'escudella i un plat de carn d'olla, acompanyat amb vi i aigua”.

Tant dissabte com diumenge, hi haurà una paradeta de venda dels productes de la Colla: les xapes de cava, els càntirs commemoratius de la trobada d'aquest any on hi ha gravat el primer escut que van tenir els geganters de Calella; i a més a més, s'hi podran comprar les figures fetes a mà que reprodueixen a petita escala els gegants Quirze i Minerva. Formen part de la col·lecció dels gegants de Catalunya i estan a la venda al preu de 45 euros, també durant tot l'any en d'altres establiments comercials de la ciutat.

El programa del 75è aniversari i les activitats de la colla gegantera de Calella continuarà al mes de desembre amb el dinar de gala i, si s'arriba a temps, amb la presentació pública d'un llibre retrospectiu i de caràcter històric sobre la Colla. No es farà, dins aquest 2010, el concert Gegants Rock perquè l'entitat considera que l'espai de la Fàbrica Llobet-Guri que hi ha disponible no reuneix les condicions per acollir una actuació musical: “l'hem hagut d'aplaçar i el deixarem per principis de l'any que ve perquè la Fàbrica està en obres i el sostre de la sala amb columnes és massa baix i alguns grups no volen tocar-hi. En principi està previst pel mes d'abril o maig”-ha manifestat Riera. La decisió s'ha pres de forma consensuada amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Calella.