dijous, 11 de novembre del 2010

Amorós i la gent valenta

L'activitat dels partits polítics catalans continua sent intensa, amb la mirada posada a les eleccions al Parlament de Catalunya, quan falten poques hores perquè s'iniciï oficialment el període de campanya. Aquest dimecres la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Calella va convidar el número 5 del partit per Barcelona, Oriol Amorós. L'actual secretari per a la Immigració de la Generalitat va assegurar que ha arribat el moment que Catalunya decideixi el seu futur i, és per això, que un dels principals objectius d'Esquerra Republicana en aquesta pròxima legislatura serà la convocatòria d'un referèndum per la independència.

“Ara és l'hora de la gent valenta” ha estat un dels lemes que Esquerra Republicana de Catalunya ha utilitzat en precampanya; i això és el que va venir a dir Oriol Amorós en la xerrada que va oferir ahir a Calella. Pels republicans ha arribat l'hora de fer un pas endavant i que Catalunya decideixi el seu futur ja que les circumstàncies ara són menys desfavorables del que ho han estat anteriorment. "Creiem és el moment que el catalanisme assumeixi que Catalunya ha de posar rumb a governar-se a ella mateixa, a gestionar les seves infraestructures i els seus impostos", va declarar Amorós qui va assegurar que el poble català és madur per impulsar un referèndum per la independència.

Amorós va refermar la condició d'Esquerra com a partit valent, que afronta amb energia la campanya sabent que les enquestes apunten cap a una recuperació en la intenció de vot. Amb respostes a la crisi i que aposta, entre d'altres, per la cohesió social. En aquest sentit, l'actual secretari per la Immigració de la Generalitat va criticar la proposta de contracte d'integració dels immigrants presentada per la presidenta i candidata del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho. "La primera iniciativa legislativa per regular la integració dels immigrants ha estat la Llei d'Acollida que el PP ha recorregut al Tribunal Constitucional, cosa que denota que té la mateixa intenció en immigració que en la llengua: partir i trencar Catalunya, prejudicant la convivència i la cohesió social", va explicar el dirigent republicà.

Amorós va estar acompanyat per la portaveu i cap de llista d'Esquerra de Calella a les municipals, Cristina Gómez.