dijous, 18 de novembre del 2010

Gestions per al Salicrú

L'Ajuntament de Calella podria signar, entre desembre i gener, el conveni amb el Departament d'Educació per a la construcció de la nova escola Doctor Carles Salicrú. Així ho ha avançat l'alcalde en declaracions a Ràdio Calella, tot i que Josep Maria Juhé emmarca aquesta signatura en període post electoral i de constitució del nou govern català. El que no s'hauria concretat en les reunions fetes amb responsables d'Educació és quina serà l'administració directament responsable de l'execució del projecte ja que la Generalitat ha obert la possibilitat que sigui l'Ajuntament, a qui transferiria la partida d'inversió d'aproximadament 5 milions d'euros.

L'acord entre l'Ajuntament i Educació per a la ubicació de l'escola Doctor Carles Salicrú a la part alta del carrer Joan Corominas -al costat del vial d'accés a l'autopista del Maresme- permetrà que en els pròxims dos mesos es formalitzi la cessió dels terrenys, que ja són de titularitat municipal. D'aquesta manera, i segons va relatar ahir l'alcalde Juhé, Educació podrà incloure aquesta obra dins el Pla d'Equipaments Escolars i adjudicar-hi la partida d'inversió necessària, que segons els barems establerts seria d'uns 5 milions d'euros.

Juhé va dir al programa Parlem-ne de Sònia Montañola que “primer s'ha de signar el conveni amb la Generalitat, entre els mesos de desembre i gener per així garantir l'aportació econòmica del projecte". Després d'això, segons l'alcalde, "no ha de passar gaire temps perquè es pugui realitzar el projecte i es posi la primera pedra”.

L'alcalde de Calella ha afegit que el Departament d'Educació ha plantejat la possibilitat de cedir a l'Ajuntament la direcció de les obres. Juhé ha explicat que es tracta d'una qüestió que encara estan valorant perquè en cas d'acceptar-ho, si s'encarís el projecte seria l'Ajuntament qui hauria d'assumir la desviació.

La nova escola de dues línies ha de posar fi a les greus deficiències estructurals que pateixen les instal·lacions actuals i que han motivat una recollida de signatures per part de la comunitat educativa del centre. El portaveu de l'Associació de Mares i Pares, Joaquim Camps, s'ha mostrat escèptic davant les declaracions de l'alcalde. “Que parli de poder signar en qüestió de dos mesos em sembla una mica arriscat tenint en compte que, segons se'ns informa, el gran problema és el finançament del projecte", ha declarat el portaveu de l'AMPA.

A banda d'iniciar una campanya de recollida de firmes, que també ha signat el regidor d'Educació Josep Torres, l'AMPA del Salicrú va muntar una exposició fotogràfica sobre l'estat del centre a l'estand que tenia dins la Fira. Camps ha confirmat que no s'ha fet cap intervenció des de principis de curs, tot i que les instal·lacions presenten greus mancances que "afecten a l'àmbit de la sanitat i la seguretat dels alumnes". És per això, i tenint en compte que l'Ajuntament és l'administració responsable quant al manteniment dels centres educatius, que l'AMPA demanarà una reunió de la comissió de manteniment.