dimecres, 17 de novembre del 2010

Diada de l'antic alumne

Aquest diumenge se celebra la diada de l'antic alumne de l'Escola Pia de Calella. Una jornada festiva que impulsa l'associació d'antics alumnes, amb la qual es pretén reunir a tots aquells que, en algun moment, han passat per "Can Colapi". Les activitats preparades es desenvoluparan al centre del carrer Jovara, on es farà el dinar de germanor, amb sorteig d'una estada de cap de setmana inclòs.

Ja fa més de 40 anys que se celebra la diada de l'Antic Alumne de l'Escola Pia de Calella. Un moment de retrobament amb companys i companyes de pupitre o mestres i pares escolapis, amb qui recordar anècdotes i vivències. La d'enguany s'ha programat per aquest diumenge 21 de novembre. Començarà a les 11 del matí amb activitats esportives al pavelló del col·legi del carrer Jovara, que es va construir de nou i pel que alguns exalumnes és encara desconegut. Serà un bon moment per visitar-lo, aprofitant que a la pista s'hi jugarà un partit de futbol sala.

A 2/4 d'una del migdia, s'oficiarà una missa en record dels antics alumnes desapareguts, que comptarà amb l'assistència del Pare Liñan, pare escolapi que va ser provincial i que va estar durant molts anys conduint les sessions de l'escola de pares del centre calellenc.

Seguidament, la junta directiva de l'Associació d'Antics Alumnes donarà compte de les activitats de l'any i, a les dues el migdia, es farà el dinar de germanor al Centre Pare Lluís Guixà. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia al número de telèfon 93 769 04 55, o bé enviant un correu electrònic a aaaepiacalella@gmail.com. El preu del dinar és de 25 euros.

En acabar, els antics alumnes acostumen a fer un reconeixement a persones o entitats vinculades a Calella i a l'Escola Pia. L'han rebut, per exemple, la Penya Solera Barcelonista de Calella, l'associació Gent del Barri de Pequín, el jutge de Pau de Calella, o algun que altre professor. Enguany, han decidit concedir-lo a l'exalumne del centre i actor calellenc Juli Fàbregas, tal i com ha explicat el president dels antics alumnes de l'Escola Pia, Mateu Casals.

La diada de l'antic alumne acabarà amb el sorteig d'un a estada de cap de setmana per a dues persones en un hotel de Tossa de Mar.