dilluns, 8 de novembre del 2010

Tura i els avantatges del federalisme

La Consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha visitat la ciutat de Calella convidada per l'agrupació local del PSC. La número 2 a la llista socialista per Barcelona va fer una disertació al voltant dels fonaments del federalisme i els avantatges que té aquesta via enfront d'altres opcions socials i polítiques.

Tura va assenyalar que des que va néixer el socialisme ara fa 150 anys ha procurat defensar els valors de justícia social i solidaritat entre pobles, a més de la igualtat d'oportunitats entre tots les persones. Segons la consellera socialista el camí federal és el que millor garanteix que Catalunya pugui créixer i avançar dins una Espanya més forta, contraposant els valors del PSC amb opcions sobiranistes com el concert econòmic que proposa CiU o les opcions independentistes, cada cop més rellevants en la societat.

Montserrat Tura va aprofitar també la visita a Calella per comentar l'estat dels òrgans judicials a la comarca. Segons la Consellera de Justícia, els partits judicials de Mataró i Arenys funcionen correctament, tot i que aquest any ha anunciat que es posaran en marxa noves dependències judicials a la capital del Maresme. La tasca des del Govern ha estat, diu, potenciar els jutjats de pau a cada municipi per aproximar la justícia a la gent del carrer.

L'acte de Motserrat Tura a Calella, que va tenir lloc divendres al vespre, va aplegar unes 100 persones al primer pis de la Sala Mozart, i va ser presentat per l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé.