divendres, 5 de novembre del 2010

40.000 litres de cervesa consumits

3.000 persones van passar diàriament per la carpa de la festa de la cervesa de Calella; arribant a les 5.000 durant els caps de setmana. Durant els 21 dies que ha durat l'Oktoberfest calellenca s'han arribat a consumir uns 40.000 litres de cervesa, el principal reclam de la festa juntament amb les salsitxes i les actuacions de les bandes de música provinents del país germànic, Àustria, Noruega, Dinamarca o Itàlia.

Tal i com es van anar acumulant en cadascuna de les parades abans del degollament amb que es va inaugurar l'Oktoberfest, els barrils de cervesa es van anar buidant al llarg de les tres setmanes de festa. Cervesa negre, de doble malta, blat, pilsen o la típica rossa i així una multitud de varietats i marques s'han pogut consumir un any més a la carpa convertida en un gran bar. Se n'han begut prop de 40 mil litres, que els clients han acompanyat amb plats típics de la gatronomia alemanya com les salsitxes de frankfurt o bratsburts i les amanides de patata. I dalt l'escenari, cada nit actuacions musicals de bandes folklòriques centreeuropees a les que enguany s'hi ha afegit Itàlia que permetien recrear l'Oktoberfest original de Munic.

Loida Serrano, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Calella, ha indicat que “han estat 72 bandes, això vol dir unes 3.000 persones que han estat a Calella que han vingut amb bandes i, de fet, molta gent que ha vingut la resta de dies a consumir. 3.000 persones durant la setmana i unes 5.000 durant el cap de setmana”.

Públic majoritàriament autòcton que no es vol perdre la festa tot i que aquest any ha acabat notant la crisi. En aquest sentit Serrano ha manifestat que hi ha hagut una disminució de pràcticament el 20% de consum.

Aquesta ha estat la vint-i-tresena edició de l'Oktoberfest de Calella, que organitzen les promotores turístiques Serhs i NT-Incoming amb la col.laboració de l'Ajuntament de Calella.