dimarts, 2 de novembre del 2010

S'acaba la romeria a Montserrat

Al llarg d'aquest dimarts els calellencs i pinedencs tornen del Santuari de Montserrat després d'haver viscut des de divendres passat una nova romeria. Enguany ha estat la vuitanta-dosena edició i es manté la tradició tan viva com el primer dia.

Uns 200 veïns de Calella i Pineda de Mar han participat des de divendres passat en una nova romeria al santuari de Montserrat. Han estat uns dies intensos en què es combinen els actes pròpiament litúrgics amb d'altres de lúdics i festius adaptats a totes les edats.

A la tradicional missa conventual presidida pel pare Abat es van poder veure cares molt conegudes com la dels alcaldes de Pineda de Mar i Calella i diversos regidors dels 2 consistoris que han volgut un any més complir amb la tradició i acompanyar els seus conciutadans. Un dels membres de l'expedició pinedenca va demanar a la Verge que s'ensorrin els murs físics que hi ha a Palestina o al Sàhara i també d'altres que no existeixen físicament però que malauradament són molt visibles com ara la intolerància.

Un altre dels moments importants van ser la rebuda, la recepció del Pare Abat Josep Maria Soler amb la delegació calellenca. Va ser moment de reflexió i d'abordar qüestions de l'actualitat des del punt de vista i el compromís cristià. El Pare Abat va parlar dels camins de la vida, camins a vegades més planers i d'altres que costen de superar però que la força de la Fe alleugereix. Josep Maria Soler va demanar als calellencs que continuïn tenint com a guia la verge Maria.