divendres, 12 de novembre del 2010

Jornada sobre la diabetis

El Centre d'Assistència Primària de Calella celebra avui divendres la tercera jornada de la diabetis. Aquesta iniciativa es fa amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis que es fa cada any el 14 de novembre.

La jornada es concep com una reunió d'amics durant la qual es parla d'aquesta malaltia crònica i de les seves conseqüències. De moment, s'hi han apuntat unes seixanta persones.

El programa de la jornada comença a les 9 del matí amb una xerrada sota el títol “Alimentació i vida saludable” a càrrec de la Doctora Ligorria, del servei d'endocrinologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Cap a un quart d'11 del matí es faran controls de glicèmies i hemoglobina glicosilada. Després de fer un esmorzar, es farà una ruta per Calella. Es faran 2 grups, un per caminar més lleuger i l'altre per anar més a poc a poc. En aquest sentit, la directora del CAP Calella, la doctora Susanna Curós, ha explicat que per tenir ben controlada la diabetis és bàsic fer exercici moderat i una bona alimentació.

La doctora Curós considera que els ciutadans no som conscients de les greus conseqüències que té una diabetis mal controlada.

Seguint amb la jornada, a les 12 del migdia es farà el taller “Confecció de plats segons les normes d'alimentació adaptada a la diabetis”. La jornada es clourà amb un dinar amb tots els assistents.

Actualment a Calella hi ha 900 persones diabètiques que es tracten i segueixen els controls corresponents al CAP.