dimecres, 23 de desembre del 2009

Càritas i el Nadal

Càritas Parroquial de Calella prepara també les festes de Nadal d’una forma especial. Continuarà contribuint a garantir un plat calent al dia per a totes les persones que no tenen res que posar-se a la boca. Càritas manté la seva implicació directa i clara amb el projecte de Menjador Solidari que va posar en funcionament a principis d’any la Parròquia de Poblenou i el seu rector, Mossèn Ramon Mansachs.

De fet, aquest és una de les iniciatives que destaquen en el recull d’activitats, l’anuari, que es publica per aquestes dates.

Gràcies als apadrinaments, donatius, i aportacions de particulars i d’institucions públiques o privades, la Parròquia de Poblenou pot mantenir viu un gran projecte de solidaritat que es va posar en marxa a principis d’any davant la previsió d’un increment de les necessitats bàsiques entre la ciutadania. El Menjador Social funciona de dilluns a divendres gràcies a la col·laboració d’una seixantena de voluntaris que s’encarreguen del repartiment dels àpats. Càritas Calella es va sumar des d’un primer moment a la iniciativa. Júlia Liquete ha explicat a aquesta emissora quina ha estat la demanda que s’ha atès fins ara: "al mes serveixen de dilluns a divendres 30 persones al dia, 4 cops, però el total de menjars que s'han servit en un semestre són 2500 i escaig". També destaca que el menjador és absolutament obert i gratuït.

Només entre els mesos d’agost i setembre, el Menjador Social de Poblenou ha servit 1.085 plats, pràcticament dues terceres parts de la demanda que hi ha hagut des de la seva posada en funcionament. Un indicador clar de com està afectant la crisi en les economies de les famílies de Calella i Pineda de Mar, ja que es detecta un augment d’usuaris autòctons.

Per poder cobrir aquest servei alternatiu a les prestacions socials de l’administració pública, la Parròquia de Poblenou ha ingressat poc més de 35.500 euros i s’espera tancar l’exercici en positiu. No obstant això, es calcula que caldria prop d’una cinquantena de nous apadrinaments per seguir atenent a tots els usuaris.

Aquestes són algunes de les dades de la publicació que anualment edita Càritas Parroquial de Calella, així com el punt de llibre que inclou il·lustracions d’escolars. Però l’activitat de Nadal de Càritas Calella va més enllà i inclou propostes com per exemple una cantada de nadales a les residències geriàtriques de la població. En això, hi col.labora l’Escola de Música de Can Salom: "ells preparen les seves nadales, el seu director l'Albert Deprius i tot el professorat i la sra Salom ens ajuden i ens proporcionen els instruments, els professors i el Cor dels Nens i ens acompanyen".

Paral·lelament a això, ha començat també la recollida d’aliments a les escoles de Calella. Es demanen productes bàsics per a repartir entre les persones usuàries de Càritas.

Malgrat la campanya específica que es fa entre les escoles de Calella, tothom qui vulgui participar i col·laborar en la recollida d’aliments pot acudir a la seu de Càritas, al carrer Església número 51.