dilluns, 14 de desembre del 2009

Nova secció de triatló

El Club Atletisme Calella ha creat una secció de triatló que s’incriurà a la Federació Catalana. L’entitat es converteix d’aquesta manera en el club calellenc amb més seccions oficials. L’encapçala el president de l’Atletisme, Manel Vicente, i la seva mà dreta serà Joan Carles Castellà, exciclista professional i integrant del Team Calella Thriatlón, l’equip local que va participar al Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Joan Carles Castellà en serà el director esportiu.

La decisió de crear aquesta secció oficial de triatló neix, justament, de l’empremta que ha deixat la prova internacional disputada el passat mes d’octubre a Calella i al Maresme. Una cita que ha significat el redescobriment del triatló a casa nostra i un veritable revulsiu de l’esperit esportiu per a tot tipus de calellencs. Per això, la secció pren el nom de l’equip local que va participar al Challenge.

El Club Atletisme Calella va convocar, dijous passat, una reunió per informar de les gestions que ha fet l’entitat per tirar endavant una secció oficial de triatló que atengui les necessitats dels esportistes atrets per aquesta disciplina. La crida va resultar exitosa a tenor de la resposta obtinguda. A la zona esportiva de La Muntanyeta es van aplegar des de triatles amb una llarga o curta experiència –moltes cares conegudes per la seva participació al Challenge- i d’altres esportistes a qui se’ls ha despertat el cuquet del triatló. Manel Vicente i Joan Carles Castellà, director i director esportiu de la secció de triatló del Club Atletisme Calella respectivament, van explicar quins seran els objectius de la secció i quins els avantatges per als esportistes.

A grans trets, al formar part de la Catalana tindran fitxa federativa per a participar en competicions oficials; podran entrar en un grup d’entrenament que es reunirà una mitjana de dos cops per setmana; podran accedir a les instal.lacions de La Muntanyeta i la Piscina Municipal gràcies a l’acord amb el Club Natació Calella i tindran assessorament esportiu. Lluny de la seva intenció és crear un grup d’elit.

Els requisits per formar part del Team Calella Triathlon són ser soci del Club Atletisme Calella –pagant una quota trimestral de 35 euros- i abonar en el primer any 30 euros de matriculació. Amb això podran obtenir un descompte de fins el 50% de la llicència federativa i comprar una equipació de triatló de l’equip valorada en 60 euros.

A més, també es planteja obtenir bonificacions en la inscripció del Challenge del 2010, un dels objectius esportius principals de la secció. Davant l’actual incertesa sobre la seva celebració l’any que ve, la comissió directiva del club recomana no precipitar-se.

El Club Atletisme Calella ha manifestat, amb tot, que donaran el màxim suport a les institucions públiques i a l’organitzador de la prova perquè es reval.lidi l’èxit de l’edició passada.

Després de les festes de Nadal, es farà la presentació oficial de la secció i es donarà a conèixer públicament el nom de l’entrenador, conegut dins el món del triatló asseguren, que dirigirà els esportistes de l’equip.