dilluns, 21 de desembre del 2009

El perquè de la rescissió i el futur imminent

El Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Calella han rescindit el conveni de col·laboració amb l’empresa Evolution Race 2010, presidida per Roberto Mondéjar, perquè no confien en ella per organitzar el Challenge Costa de Barcelona-Maresme de l’any vinent. Un cop fet aquest pas, les administracions públiques comarcal i local treballen ja per garantir la disputa del triatló internacional al territori, al marge del litigi que hagi iniciat Evolution per conservar la marca.

De poc temps disposa el Maresme per crear un nou projecte Challenge, mantenint-ne les garanties d’èxit però sense la implicació de l’empresa Evolution. Ara, un cop rescindit el conveni de col·laboració que vinculava el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Calella amb l’empresa, les administracions públiques tenen clar a qui han de confiar l’organització de les proves del 2010.

L’alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Josep Maria Juhé, ha dit a Ràdio Calella que confia en el grup de persones que els donen més garantia d’èxit: bàsicament l’equip que va estar treballant en el Challenge del 4 d’octubre i que no han volgut seguir amb Evolution.

Juhé no ha precisat quin serà el nou marc de col·laboració amb aquest grup organitzatiu, vinculat a la franquícia mundial Challenge, si bé des de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, CiU li va demanar que qualsevol nou acord blindi el Maresme i la prova en sí de nous possibles conflictes entre tercers. S’espera que en les properes setmanes s’anunciï públicament aquest nou projecte Challenge i s'inclou o no la celebració d’un triatló de mitja distància i el seu recorregut. Tot apuntaria que sí.

L’únic contratemps que es podria tenir, de cara a l’any vinent, és no poder utilitzar el nom “Challenge Costa de Barcelona-Maresme”. Josep Maria Juhé apunta que potser s’haurà d’esperar a una resolució judicial que determini qui té potestat per utilitzar la marca.

Juhé ha indicat a Ràdio Calella que l’actuació d’Evolution en tot aquest afer ha obligat a les administracions a respondre en aquests termes. Perquè, segons diu l’alcalde, Evolution continua publicitant al seu portal web unes dates per al triatló que ha imposat sense consens. Aquest és l’incompliment més greu del conveni de col·laboració. També s’ha de sumar en aquesta pèrdua de confiança, segons va dir Juhé dijous en sessió plenària, el fet que Evolution rebés una subvenció directa de 30.000 euros de Turisme de Catalunya quan el conveni de col·laboració especificava clarament que el diner públic l’havien de gestionar les administracions públiques.

Es dóna la circumstància que el govern municipal va informar durant el ple que Evolution encara no ha presentat el balanç de comptes de les dues proves esportives ni a l’Ajuntament ni al Consell Comarcal.