dijous, 3 de desembre del 2009

Detingudes per diversos delictes

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones acusades dels delictes d'immigració clandestina, contra els drets dels treballadors, falsedats documentals i associació il·lícita. L'operatiu ha registrat domicilis i gestories a Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Mataró i Calella. En el cas de Calella s'hauria registrat un domicili particular malgrat que l'oficina del portaveu dels Mossos d'Esquadra no ha volgut donar cap detall concret.

Segons fonts policials, es tracta de la segona fase de l'anomenat 'Cas Wei' que, el passat mes de juny, va culminar amb un operatiu policial a Mataró on es van practicar un total de 77 detencions per delictes contra els drets dels treballadors, associació il·lícita i immigració clandestina. Més de 700 agents van realitzar un total de 72 entrades i registres a diferents tallers il·legals de confecció.

Després d'aquesta primera fase, la investigació va dur a terme un operatiu policial el passat 24 de novembre a Barcelona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Calella, on es van practicar entrades i escorcoll a tres gestories procedint a la detenció de sis persones. Dies abans s'havia detingut a un altre individu relacionat amb el cas. Segons fonts policials, els ara detinguts eren els responsables d'un complex entramat administratiu que a través d'aquestes gestories havien efectuat nombroses falsedats documentals relacionades amb una gran quantitat de regularitzacions, empadronaments, contractacions, constitució d'empreses i concessió de llicències.

Dels set detinguts - de nacionalitat xinesa, argentina i espanyola - quatre han ingressat a presó per ordre del Jutjat. La investigació, que ha intervingut una gran quantitat de documents sobre els que es segueix treballant, continua oberta.