divendres, 4 de desembre del 2009

150 anys del Far

Calella celebra aquest mes de desembre els 150 anys del seu emblemàtic far. Entre altres es farà una jornada de portes obertes.

El proper 19 de desembre Calella celebrarà amb un acte simbòlic els 150 anys del Far de la ciutat. El dia però que aquest emblema de la ciutat va projectar la seva llum per primera vegada va ser un 15 de desembre de 1859. L'Ajuntament tenia la voluntat de fer que l'acte del dia 19 de desembre servís per inaugurar les obres de rehabilitació del Far, que s'ha de convertir en un museu de les telecomunicacions. Les feines, però, no estan fetes. El motiu és que l'Autoritat Portuària encara no ha confirmat de forma oficial a l'Ajuntament que els concedeix la cessió d'usos de l'equipament per un període d'entre 20 o 25 anys.

Per tant, a l'acte no es podrà inaugurar cap espai però sí que es farà una trobada simbòlica amb una visita guiada pel Far i les Torretes, una jornada de portes obertes, un recital de poesia sobre el far i el Capaspre i l'exposició que ja es va poder veure a la fira sobre com quedarà el far un cop rehabilitat. El que es pretén és transformar l'habitatge on vivia el farer, i conservar l'accés a la torre i la sala de màquines. Unes obres que començarien l'any que ve. Una de les qüestions més importants és el finançament i ja hi és.

El projecte contempla també un espai d'aula-taller per les visites de les escoles i un espai d'oci al pati. A més, hi haurà un servei de bar per prendre-hi un refrigeri, però no pas un restaurant. L'entorn del far serà gratuït, però potser caldrà pagar per entrar a la zona del museu.