divendres, 4 de desembre del 2009

Primera trobada de voluntaris

Una trentena de persones han assistit aquest dijous a la trobada organitzada per la comissió organitzadora de la consulta popular sobre la independència de Catalunya que es farà a Calella el 25 d'abril de l'any que ve.

El portaveu de la plataforma Calella Decideix, Xavier Ponsdomènech, ha explicat que fins a dia d'avui s'han aconseguit 380 adhesions a través de la pàgina web de la plataforma. D'aquestes persones, unes 90 han expressat la seva predisposició per a ser voluntaris i fer un cop de mà per tal que la consulta sigui tot un èxit. Ahir al vespre els organitzadors van repartir fulls d'adhesió per aconseguir més persones que s'involucrin amb aquesta iniciativa popular. Un cop es determini el nombre de voluntaris, es crearan sis subcomissions. Per coordinar campanya, seguretat, logística, col•legis electorals, premsa i informàtica. Ponsdomènech ha parlat que "si arribem al màxim de persones de la població, que és el que volem, com a mínim necessitaríem unes 300 persones que es vegin involucrades a tirar això endavant".

El responsable de campanya serà Jan Catà qui ha avançat que la feina d'aquesta subcomissió serà penjar cartells i pancartes i també fer campanya porta a porta. També es vol anar als instituts per explicar als majors de 16 anys la campanya. L'objectiu serà arribar al 40 per cent de participació. Segons Jan Catà, arribar al 50,1 per cent de participació seria tot un èxit.

Una de les responsables de la subcomissió de seguretat va explicar que ara s'ha de definir el protocol tant pel dia de la consulta com pels actes previs a la jornada i es preveu que siguin necessaris 3 voluntaris per torn per a cada col•legi electoral.

A la trobada d'ahir al vespre van assistir dos dels promotors de la consulta d'Arenys de Munt, entre ells Jordi Clopés.

La comissió organitzadora de la consulta popular a Calella ja està treballant en la recerca dels locals on es farà. De moment, no volen desvetllar les propostes que tenen sobre la taula.