dimecres, 2 de desembre del 2009

Seguretat per als comerciants

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa la campanya “Grèvol”. Un seguit de xerrades i visites als comerciants per aconsellar-los sobre les mesures de seguretat que caldria seguir per tenir unes festes nadalenques tranquil·les. Una campanya específica per aquesta època de l’any, i d’aquí el nom que se li ha posat al dispositiu.

Va començar al mes de novembre i s’allargarà fins passat Reis. Aquest mateix vespre, agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial d’Arenys de Mar i de la Policia Local de Calella es reuniran amb els propietaris d’establiments adherits a l’Associació de Comerciants de Calella per traslladar-los aquesta informació.

No és la primera vegada que els cossos policials es reuneixen amb el teixit comercial de Calella per explicar-los què han de tenir en compte de cara a les festes de Nadal. Una de les èpoques de l’any que hi ha més afluència de compradors a les botigues, s’espera que aquest Nadal no en sigui una excepció, malgrat la crisi.

Unes trobades que s’inscriuen en la campanya “Grèvol”, dirigida a informar sobre les mesures de seguretat que poden adoptar els comerciants. D’això se n’encarrega l’Oficina de Relacions amb la Comunitat d’Arenys de Mar. N’ha parlat el caporal Llorenç Silva i ha dit que es parlarà de com "poder detectar bitllets falsos, detectar també targetes de crèdit doblades, i prendre una sèrie de mesures de seguretat per evitar ser víctimes durant aquesta època nadalenca d'algun tipus d'il·lícit penal".

La detecció dels bitllets falsos és un dels clàssics d’aquestes xerrades informatives, sobretot perquè els falsificadors en milloren constantment la qualitat i cada vegada són més difícils d’identificar. El millor consell, en aquests casos, és fer una bona comprovació visual i tàctil. Quant als furts de diner en metàl.lic, l’òptim seria evitar acumular-ne. Però sobretot, el caporal Silva insisteix que no s’han d’enfrontar al delinqüent.

Paral·lelament a la posada en pràctica d’aquests consells de seguretat i prevenció de delictes per part dels comerciants, també els Mossos d’Esquadra intensifiquen la seva presència al carrer durant les Festes nadalenques. Una tècnica dissuassòria força efectiva, ha dit el caporal de l’Àrea Bàsica Policial d’Arenys de Mar.

La vicepresidenta de l’Associació de Comerciants “Calella Centre Comercial”, Montse Cordón, ha animat els botiguers a assistir a la xerrada que es farà a les 9 del vespre a la comissaria de la Policia Local, a l’avinguda del Parc.