dimecres, 16 de desembre del 2009

El far més calellenc

L'Autoritat Portuària ha confirmat oficialment que cedeix el Far de Calella a l'Ajuntament per als propers 25 anys. A partir d'ara ja es podrà tirar endavant la remodelació de l'interior de l'edifici, seguint el projecte que ja els avançàvem fa dues setmanes.

La sala gran es convertirà en un museu de les telecomunicacions que explicarà la funció del propi Far, les Torretes, i el campanar de l'església. La resta de l'espai serà un centre d'interpretació de la natura, tal i com ha explicat l'alcalde, Josep Maria Juhé.

Les negociacions per aconseguir la cessió han estat llargues, però profitoses, ja que el Far de Calella és l'únic del país que s'ha concedit a un Ajuntament per un període tan llarg de temps. D'aquests 25 anys en què el Far serà municipal, un serà d'obres. A més de l'espai museístic, hi haurà un bar que podrà servir refrigeris i càtering fred. L'Ajuntament disposa ja també dels diners per poder tirar endavant les tasques.

Com que el projecte d'obres ja està fet, properament es licitarà el concurs per adjudicar-les. Podrien començar entre març i abril, i estarien enllestides a finals del 2010.