divendres, 18 de desembre del 2009

Rescissió contractual amb Evolution

Seguint les passes fetes aquesta mateixa setmana pel Consell Comarcal del Maresme, l'Ajuntament de Calella ja ha deixat sense efecte el conveni de col·laboració que tenia subscrit amb Evolution Race 2010 SL, empresa organitzadora del Challenge Costa de Barcelona-Maresme.

La rescissió es va aprovar ahir al vespre durant el ple del consistori amb els vots a favor dels grups municipals a l'executiu, PSC i ERC. Els partits a l'oposició, CiU i PP, es van abstenir. El regidor del PP, Josep Maria Vila, ha justificat la seva abstenció dient que l'equip de Govern no ha enfocat d'una manera correcta la rescissió del conveni. A més, la seva abstenció també es basa en el fet que la qüestió es pot complicar si hi ha procés judicial pel mig.

Des de Convergència i Unió, el regidor Albert Torrent ha retret al Govern municipal el no haver tingut informació de la rescissió fins a última hora, tal i com va passar quan es va signar el conveni. Torrent creu que una prova esportiva que va ser tot un èxit per a la comarca pot acabar en fracàs. A més, afegeix que és molt trist que es posi en perill les celebracions del Challenge del 2010 i que tot acabi als tribunals.

Per la seva banda, el regidor d'Esquerra Republicana Jaume Puig ha recordat que existeix un conflicte entre 2 empreses: la propietària de la marca Challenge i la que ha gestionat les 2 triatlons aquest 2009. Un conflicte al qual l'Ajuntament és aliè fins el moment en què l'interessa tornar a organitzar la prova l'any que ve. És en aquest punt en què el consistori ha de moure fitxa i actuar.

Des del PSC, l'alcalde Josep Maria Juhé ha recordat que des d'un primer moment s'ha intentat arribar a un consens amb el responsable d'Evolution però no ha estat possible ja que Roberto Mondéjar ha tirat pel dret establint de manera unilateral les dates del Half i el Challenge del 2010. Juhé ha explicat els aspectes que justifiquen la rescissió: les dates, la possibiliitat que el Half es quedi o no al territori i el que fa referència als recursos públics, que són les administracions públiques les qui han de fer la seva gestió i repartiment.

Recordem que el Ple del Consell Comarcal ha acordat per unanimitat de totes les forces polítiques la rescissió del conveni amb Evolution.