dilluns, 14 de desembre del 2009

L'ermita reviu

Un cop finalitzat el projecte de restauració, l’Associació d’Amics de l’Ermita de Santa Maria del Montegre vol tornar a celebrar aplecs cada primer diumenge de setembre a l’entorn d’aquesta petita capella situada a Sant Celoni.

Amb la passió dels qui saben de la importància de la feina feta, l’Associació d’Amics de l’Ermita de Santa Maria del Montnegre van exposar aquest divendres el procés seguit per reconstruir aquesta petita capella situada al terme municipal de Sant Celoni, però amb una història lligada a molts pobles propers, i entre ells Calella.

Han estat tres mesos de treballs i una inversió d’aproximadament 40 mil euros per tornar a aixecar les parets d’una ermita que va ser l’escenari dels aplecs que, anys enrere, s’hi celebraven cada 15 d’agost.

La seva restauració, finançada amb aportacions de particulars i sempre sota la tutela de la Diputació de Barcelona, ha estat gairebé el projecte personal del calellenc Francesc Vivas. Un caminaire que ara pensa recuperar aquesta tradició.

La reconstrucció de Santa Maria del Montnegre és un projecte que es va iniciar l'any 2000, quan de l'ermita només en quedaven tres parets i estava tot cobert d'heures. A sota, però, s'hi amagaven signes de vida i d'història, com la majòlica de la Mare de Deu. Una talla que també s’ha restaurat amb la col.laboració de l’entitat calellenca Pa, Vi i Moltó.

La principal dificultat del projecte ha estat definir el disseny de la porta d’entrada, perquè estigués en consonància amb la resta de l’edificació. Tres propostes es van haver de dibuixar per trobar la més adequada.

L’Associació d’Amics de l’Ermita del Montnegre continua recaptant diners per poder cobrir la inversió feta en la restauració. Es va obrir un compte corrent bancari i, aquests dies, venen participacions de la loteria de Nadal entre aquells que hi vulguin col·laborar.