dilluns, 21 de desembre del 2009

Nova injecció econòmica per Calella

El Senat aprova una esmena dels Pressupostos Generals de l’Estat que permetrà destinar 400.000 euros a la restauració de la façana marítima de Calella.

Calella rebrà una nova partida de finançament dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2010. En concret, 400.000 euros que es destinaran a la restauració del Passeig Manel Puigvert. S’hi necessita fer una actuació urgent per consolidar un dels espais d’atractiu turístic de la població. Un passeig de sorra paral·lel a la línia ferroviària i a la platja que se singularitza pels seus exemplars de plataners centenaris.

L’espai forma part de la façana marítima de Calella, pendent també d’una reforma integral que a dia d’avui continuen negociant l’Ajuntament amb la Generalitat i el Govern de l’Estat. L’alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, ha indicat que les mancances del passeig no podien esperar a la resolució del projecte global i per això el grup municipal socialista, a partir d'una proposta seva, va impulsar una proposta d’esmena als comptes generals de l’Estat que es va fer seva el grup d'Entesa al Senat -PSC, ERC i IC-V-; proposta que també va rebre el suport de la senadora convergent Montserrat Candini.

CiU de Calella ha indicat que sense el vot de la senadora l’esmena no s’hagués aprovat i que, per això mateix, Candini va demanar al seu grup votació separada en aquest punt. I és que CiU ha vetat la proposta de pressupostos generals de l’Estat del govern Zapatero.

CiU ha volgut recordar que l’any passat, al 2008, PSC i ERC van impedir que prosperés una esmena als comptes estatals encaminada, justament, a aportar finançament al projecte de façana marítima.

Sigui com sigui, aquests 400.000 euros negociats per l’Entesa de Progrés amb el suport de la senadora calellenca se sumen als 100.000 que Esquerra Republicana de Catalunya havia negociat prèviament i que serviran per arranjar la balustrada del passeig Manel Puigvert. Una creació modernista de l’arquitecte Jeroni Martorell.