divendres, 11 de desembre del 2009

Rescissió amb Evolution

El Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Calella ratificaran la setmana que ve per ple la rescissió del conveni per a l’organització del triatló Challenge amb Evolution.

Aquesta és la decisió que adopten les administracions públiques que donen suport a la prova esportiva -que porta el nom de la destinació turística del territori- davant la incertesa que tant el triatló de mitja com el de llarga distància es puguin disputar l’any vinent a causa del litigi que enfronta l’empresa Evolution de Roberto Mondéjar amb la franquícia mare de la marca Challenge, l’alemanya Team Challenge Gmbh. Ho ha avançat l’alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Josep Maria Juhé als nostres micròfons.

L’alcalde ha indicat els alcaldes de la comarca han estat informats d’aquest pas que s’oficialitzarà la setmana que ve –el dia 17 en el cas de Calella- i després d’haver-se reunits els tècnics i assessors jurídics de les dues administracions.

Ara per ara, Evolution manté un conflicte legal amb l’empresa que li havia concedit la llicència després que aquesta anunciés que li retirava, just unes setmanes després de la disputa del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, el passat 4 d’octubre. L’alemanya, presidida per Fèlix Walschoffer es va aferrar a un canvi dins l’accionariat d’Evolution per retirar-li la llicència i presentar-se, llavors, com l’única organitzadora del triatló del 2010. Evolution no es va quedar de braços creuats i va interposar una denúncia contra la pàgina web que Team Challenge havia activat per promocionar l’esdeveniment. Paral.lelament a això, Roberto Mondéjar va anunciar la presentació d’una denúncia contra l’accionista d’Evolution que s’havia venut la seva part de l’empresa. D’aquesta manera, no donaria lloc a la retirada de la llicència i Evolution estaria legitimada per mantenir la marca i organitzar el Half i el Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Un pleit que està pendent de resolució i que podria allargar-se en el temps.

Davant d'aquest complex panorama, el paper de les administracions públiques que havien apostat fort per la prova –amb aportacions econòmiques també- era de simples espectadors però en aquest cas també indirectament implicats.

La rescissió del conveni amb Evolution és el moviment que està a mans del Consell Comarcal i l'Ajuntament per desencallar aquesta delicada situació amb l’únic objectiu de garantir la celebració del doble esdeveniment, l’any vinent, al Maresme.