divendres, 18 de desembre del 2009

Els 3 esperits de Nadal, en versió moderna

Aquest divendres s'estrena a Calella una adaptació del tradicional “Conte de Nadal” de Charles Dickens. És una obra musical composada per Jordi Feliu, que també es fa càrrec de la direcció musical.

És una obra d'estil modern, com una òpera, però adaptada als nostres temps. En ella s'hi barregen diferents estils musicals, però tots amb el nexe comú d'una empremta pròpia plasmada al llarg de tota la composició, tal i com ha explicat Feliu.

Jordi Feliu ha assegurat que no ha rebut cap influència d'altres versions musicals del "Conte de Nadal" de Charles Dickens, ja que no les ha vist. Ha estat la seva inspiració la que ha recreat el conte del vell Enfruns, avar i impertinent, que rep la visita dels esperits del Nadal passat, present i futur. El vell Enfruns està encarnat pel tenor calellenc Albert Deprius, que interpreta un personatge i un estil musical molt allunyat a la seva faceta lírica més habitual, però molt ben encaixat en l'obra.

L'obra s'estrena aquest divendres dia 18 de desembre, a les 10 de la nit a la Sala Mozart de Calella. Les entrades ja estan pràcticament exhaurides.