dimecres, 2 de desembre del 2009

Terricabras dóna suport a Calella Decideix

El filòsof i comentarista polític Josep Maria Terricabras ha manifestat el seu suport incondicional a la plataforma Calella Decideix. En una recent visita a Calella, la ciutat on va néixer, Terricabras va declarar a micròfons d’aquesta emissora que s’ha de mirar de convèncer als partits i estaments que s’oposen al dret de decidir que defensa aquesta i totes les plataformes creades a Catalunya per a la realització de consultes populars.

El filòsof Josep Maria Terricabras s’ha alineat amb els objectius de la plataforma Calella Decideix. No en va, és una de les personalitats catalanes que dóna suport a la campanya iniciada per la Plataforma pel Dret de Decidir en què demana que es transfereixi a la Generalitat de Catalunya la competència en la convocatòria de referendums.
Terricabras va ser la setmana passada a Calella per presentar l’Agenda Llatinoamericana 2010. Abans de l’acte, el coordinador general de Calella Decideix li va lliurar la xapa de la plataforma. La va lluir a la solapa de l’americana durant tota la presentació per així mostrar la seva solidaritat amb la iniciativa local.

El filòsof i director de la càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona va explicar on rau la importància del moviment ciutadà iniciat a Arenys de Munt. Així va dir que "el fet que la gent es preocupi per decidir sobre els seus assumptesl ja és una manifestació democràtica, després que votin absolutament el que vulguin, que decideixin el que vulguin, però el fet de no voler decidir això és una actitud infantil".

Terricabras opina que Catalunya podrà fer amb les consultes populars programades pel 13 de desembre, el 28 de febrer i el 25 d’abril un assaig general de cara a la futura convocatòria d’un referèndum oficial i vinculant. Terricabras va dir que ens estem preparant per un futur esplèndid on hi haurà més participació; una via alternativa a les formes de fer polítiques tradicionals que, segons ell, són les que estan creant desafecció.

Terricabras no va poder assistir a la presentació de la plataforma Calella Decideix però va assegurar que assistirà a algun acte que programi de cara al 2010.