dimecres, 9 de desembre del 2009

27-D: la nova Riera Capaspre

Calella té previst inaugurar la nova zona de la riera Capaspre el diumenge 27 de desembre. Aquesta és la data escollida per l’Ajuntament per obrir aquest nou eix urbà que unirà el nucli antic amb l’anomenada zona turística de Calella.

El cobriment de la riera i la posterior urbanització superficial de la infraestructura ha permès crear un nou espai per al passeig dels vianants, que estarà travessat per un carril de circulació de vehicles, d’un únic sentit. De fet, han estat dos projectes independents, finançats amb partida dels Pressupostos Generals de l’Estat i pel Fons Estatal d’Inversió Local, respectivament; que s’han executat de forma paral·lela. Aquests dies els operaris continuen treballant en el recolliment de les obres, una actuació proposada per l’empresa adjudicatària com a millora del propi projecte però que no ha suposat cap cost sobreafegit.

El projecte de cobriment i urbanització de la riera Capaspre ha entrat a la fase final. Hi ha pendent la instal.lació de l’enllumenat i dels punts verds i falta asfaltar el carril central destinat a la circulació de vehicles. Aquests dies, a més, els operaris treballen a la zona d’entrada al Passeig de les Roques, fent el recolliment de les obres. Això ha obligat a tallar bona part del carrer Anselm Clavé a la circulació de vehicles; concretament a partir del carrer Ànimes. I és que des de Sant Pere fins a Sant Isidre no hi ha cap altre carrer que permeti girar a la dreta. L’última possibilitat és la pròpia riera Capaspre però tampoc és circulable.

Les afectacions i problemes de mobilitat tenen els dies comptats. L’Ajuntament de Calella ha anunciat una inauguració oficial de la nova fisonomia de la riera per l’endemà de Sant Esteve, el diumenge dia 27. Ho ha avançat el regidor d’Urbanisme, Josep Torres qui ha manifestat que l'obra "entorn el 21-22 de desembre estarà completament rematada, i si tot va bé, nosaltres estem treballant en fer una inauguració el dia 27, abans que acabi l'any com vam prometre".

Per tant, i malgrat els temors, la urbanització de la riera Capaspre estarà enllestida abans de finals d’any, complint així amb un dels requisits de la convocatòria del FEIL. El fons de reactivació de l’economia del govern Zapatero n’ha finançat el 100% de la urbanització: 2 milions 430.000 euros.

El cobriment de la riera s’ha pagat amb partida dels Pressupostos General de l’Estat per aquest 2009. Una inversió de 4 milions d’euros.