dijous, 17 de desembre del 2009

Concreats els projectes FEOSL Calella

L’Ajuntament de Calella rebrà 2 milions 12.000 euros del nou fons d’inversió local impulsat pel Govern de l’Estat. El Govern municipal ha presentat a la comissió d’infraestructures la proposta de projectes a finançar amb càrrec al fons que s’haurà de ratificar aquest dijous en sessió plenària.

Govern i oposició de l’Ajuntament de Calella votaran aquest dijous la relació de projectes que el consistori presentarà a la convocatòria del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, el nou paquet de mesures per al foment de la inversió que prendrà el relleu al FEIL d’aquest 2009.

La partida econòmica, en aquesta nova convocatòria, es redueix i passa dels 3 milions 200.000 euros del 2009 als 2 milions 12.000 euros per al 2010. Més de la meitat es destinaran a obra pública. Serviran per peatonalitzar dos trams de carrer que destaquen pel seu potencial comercial: El carrer Sant Joan i el Carrer Església.

En aquests dos projectes, l’Ajuntament de Calella hi invertirà aproximadament 1 milió 500 mil euros. El mig milió d’euros restant es distribuirà en diferents actuacions. Un 20 per cent d'aquest FEIL anirà a projectes de Serveis Socials i d'Educació. També hi haurà 100 mil euros per a noves tecnologies.

Un cop aprovada la proposta d’actuacions calellenques per acollir-se al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, aquesta s’haurà de presentar a la delegació del Govern a Bacelona i, si l’aprova, esperar-ne el vist-i-plau del govern estatal a principis de gener. Serà a partir de llavors quan l’Ajuntament haurà de licitar els projectes.