dijous, 10 de desembre del 2009

Dades de l'atur

L’atur creix al Maresme per sobre de la mitjana de Catalunya. El Consell Comarcal va fer públiques ahir les dades d’evolució de la desocupació corresponents al passat mes de novembre. Calella té un 17'16% de persones aturades, i es manté per sobre de la mitjana del Maresme.

L'atur a la comarca va créixer en 976 persones, situant-se la taxa comarcal en el 15’5% de la població activa. A la província de Barcelona és del 14’11% i del 14’16% al conjunt de Catalunya.

L’increment de l’atur del novembre ha afectat especialment els homes. No obstant això, la taxa continua sent més alta en les dones –un 17%- que no pas entre els homes, on la desocupació afecta el 14’3% de la població activa.

Desglossat per municipis, Pineda destaca negativament a tota la comarca. Supera el 20%, seguit de prop per Tordera, amb un 19’42% i Mataró, amb un 18’84%. Calella té un 17’16% de persones aturades, i es manté per tant també, per sobre de la mitjana comarcal.

Per contra, s’han detectat lleugeres disminucions de l’atur en set poblacions del Maresme: Cabrera de Mar, Argentona, Arenys de Mar, Cabrils, Sant Vicenç, Sant Pol i Sant Cebrià.