dijous, 17 de desembre del 2009

Pagar per aparcar

Els pàrquings del Roser i de la Muntanyeta es convertiran en zona blava a partir de l'any que ve. L'equip de govern, format per PSC i Esquerra, porta aquesta proposta al ple ordinari que es celebra aquest vespre i que té 14 punts en l'ordre del dia. La sessió plenària la podran seguir en directe a través de ràdio Calella a partir de les 7 de la tarda.

L'Ajuntament celebra una nova sessió ordinària del ple amb 14 punts en l'ordre del dia. D'aquests destaca la modificació del règim dels pàrquings del Roser i de la Muntanyeta que l'any que ve passaran de ser lliures a controlats. És a dir, seran de pagament. En el cas del Roser hi haurà 48 places de zona blava i a La Muntanyeta 74. Jaume Palet, regidor de Serveis Públics, ha explicat a Ràdio Calella que s'establiran tiquets de llarga durada ja que aquests aparcaments els fan servir majoritàriament persones que venen a la ciutat a treballar. Tot apunta a un abonament de 2 euros i mig al dia.

També en el ple d'avui es farà una modificació de l'actual ordenança municipal de circulació. Jaume Palet destaca que és una petita modificació ja que, de cara a les sancions, s'elimina la paraula resident.

Jaume Palet ha avançat que a partir de l'any que ve també es regularà la zona turística nord. A partir de l'1 de juny del 2010 hi haurà zona controlada, és a dir, zona blava d'estiu, des de la Riera Capaspre fins al carrer Montnegre i la zona Valldebanador. En total 124 places. Recordem que actualment hi ha la zona blava d'estiu a la part baixa de la zona turística.

D'altra banda, al ple d'avui també es debatran 2 mocions de CiU. Una en què s'insta al Govern de la Generalitat i al Parlament a impulsar la total supressió de l'impost sobre successions i donacions. L'altra moció dels convergents demana al Govern central que presenti un nou projecte de llei de finançament local abans del primer període de sessions del 2010.

En l'àrea de serveis a les persones és previst debatre una moció dels grups municipals del PSC, ERC i CiU per donar suport a la proposició de llei per a la televisió sense fronteres.

En un altre àmbit de coses, l'Ajuntament de Calella té previst adherir-se a l'editorial conjunta dels diaris catalans sobre la dignitat de Catalunya.

Recordin que el ple el podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de les 7 de la tarda. Això farà que no s'emetin els programes "El Retrovisor" i "Fòrum Obert". "La Banqueta" emetrà una edició reduïda a les 12 de la nit.