dimarts, 1 de desembre del 2009

Dia de la Sida

Avui és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida i per això el Centre d’Acció Jove de Calella ha preparat una exposició que es diu “Què pinta la sida?” A altres poblacions de la comarca també s'han organitzat actes per seguir en peu de guerra i en alerta davant el virus d'immunodeficiència adquirida.

L'exposició que acull el Centre d'Acció Jove de la nostra ciutat està basada en dibuixos en format còmic que té per objectiu que els joves entenguin els perills de la malaltia i hi facin front. Els dibuixos de la mostra, que té el suport de la Diputació de Barcelona, transmeten també missatges positius a favor dels afectats per aquest virus. La doctora Sílvia Valero, responsable de la Unitat de Sida de l'Hospital de Calella, celebra que els casals juvenils facin activitats per tal que els adolescents tinguin present la Sida, tot i que no van viure l'impacte social que van provocar les primeres morts conegudes per aquest virus.

El primer diagnòstic d’aquesta malaltia es va detectar l'any 1981, ara fa 28 anys, i d'ençà de llavors les campanyes per intentar reduir-ne l'avanç han estat constants. A Pineda els 3 instituts d'educació secundària, conjuntament amb l'Espai Jove, realitzaran activitats al llarg de la primera setmana de desembre. També es muntaran dues taules informatives els dies 2 i 4 de desembre als mercats municipals de Poblenou i Pineda centre, on es distribuirà material cedit pel Programa de la Sida del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i pel Servei d'Acció Social de la Diputació de Barcelona. A més, a l'espai jove de Pineda es realitzarà el taller de gegants encantats amb l’objectiu d'aprendre a posar el preservatiu. Un acte senzill però molt important, ja que la Doctora Sílvia Valero dóna a la prevenció una importància fonamental en la lluita contra la malaltia. De tota manera, recomana a tothom que es faci una prova diagnòstica al CAP per saber si pot estar infectat, encara que no sigui conscient d'haver pres conductes de risc

I a Tordera el Casal de Joves organitza un taller participatiu que es diu "Fes la teva revista de la Sida". Es fa tan avui dimarts com aquest divendres dia 4 entre les 5 i les 8 del vespre.