dimecres, 23 de desembre del 2009

Sense ajuts de la Generalitat

No hi ha hagut sort i la urbanització de Can Carreras no rebrà ajudes públiques del Govern català l'any que ve. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha donat a conèixer el llistat d'urbanitzacions de Catalunya que rebran ajudes per a la seva rehabilitació.

En aquesta primera convocatòria, en què s'han presentat 13 nuclis del Maresme corresponents a 8 municipis, es beneficiaran 4 urbanitzacions ubicades a Tordera, Dosrius, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta. El president de l'Associació de Veïns de Can Carreras, Raül Gutiérrez, ha dit que haurà d'estudiar els motius per aquesta denegació i ha manifestat que encara que no rebin aquests ajuts de la Generalitat la rehabilitació ha de tirar-se endavant.

Recordem que Pineda i Calella van presentar conjuntament la urbanització de Can Carreras al pla d'ajuts de la Generalitat. La iniciativa volia desencallar una situació històrica d'abandonament de la urbanització que es troba entre Calella i Pineda i que els actuals governs locals s'han compromès a resoldre. De fet, els alcaldes dels dos municipis es van comprometre fa uns mesos amb els parcel·listes a treballar en la millora de la urbanització, fos amb l'ajuda de l'administració catalana o sense. Raül Gutiérrez ha avançat que demanarà una nova reunió amb els alcaldes Xavier Amor i Josep Maria Juhé per estudiar si es pot fer un recurs contra la decisió de Política Territorial.

Els ajuts globals atorgats per la Generalitat pugen a gairebé 10 milions i beneficien 36 poblacions catalanes.