dimarts, 22 de desembre del 2009

Més d’1,5 milions per a inversió

L’Ajuntament de Calella ha aprovat la relació de projectes a finançar amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. Els partits de l’oposició, CiU i PP, s’abstenen en la votació de les propostes del govern municipal de PSC i ERC. El pressupost municipal del 2010 disposarà de 2 milions 12.000 euros, dels quals un 80% es destinarà a inversió i el 20% restant servirà per cobrir despesa ordinària.

L’Ajuntament de Calella podrà destinar 1 milió 609.000 euros a inversió gràcies al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local que impulsa el Govern de l’Estat. S’han aprovat els cinc àmbits d’actuació que es beneficiaran d’aquesta important partida. 100.000 euros seran per a noves tecnologies i finançaran projectes com el ple desenvolupament de l’anomenada administració electrònica, la renovació de la xarxa de connexions de l’edifici consistorial o la connexió amb fibra òptica de diversos equipaments municipals.

També s’actuarà en l’enllumenat públic per un import de 100.000 euros. Se substituiran les tradicionals bombetes per làmpades de baix consum i es convertirà en públic l’enllumenat privat del carrer Tramuntana.

Els principals projectes de Calella amb càrrec al Fons Estatal afectaran la via pública. Amb un pressupost de 944.000 euros es renovarà la xarxa de sanejament del carrer Sant Joan, un sector que arrossega greus problemes d’inundacions quan plou. Les obres s’allargaran, en aquest cas, 7 mesos i es realitzaran en dues fases, deixant lliure l’estiu. A l’espera que es concreti el projecte, en aquest cas, també es planteja la creació d’una illa de vianants que converteixi el carrer en la porta d’entrada al carrer Església.

Justament, l’altre projecte finançat amb el Fons Estatal és la perllongació del sector de vianants del carrer Església fins arribar al Rierany dels Frares, a tocar del municipi de Pineda de Mar. S’hi destinaran 435.000 euros i inclourà l’eixamplament de voreres i l’eliminació de places d’aparcament. Una conseqüència altament criticada pel grup municipal de Convergència i Unió, a l’oposició. El regidor Albert Torrent ha explicat que "aquests diners s'haguessin pogut destinar a obres que són de més difícil finançament i nosaltres posavem d'exemple el pàrquing de la Muntanyeta que és de planta baixa, remuntar-lo, que amb només una estructura de formigó es pot fer planta baixa més tres pisos de pàrquing, i a baix queda espai per fer un camp de futbol nou".

També des de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, el Partit Popular va acusar a l’equip de govern de crear greuges comparatius ja que en alguns trams d’Església els comerciants han hagut d’assumir l’import total o parcial de la inversió a fer.

L’equip de govern municipal ha explicat que la solució a aquest possible greuge comparatiu que es crearia serà que els propietaris de les botigues de la zona facin una aportació econòmica que ascendeixi al 33% del total de l’obra. Diners que es destinarien a millorar zones properes al carrer. Ho ha explicat l’alcalde Josep Maria Juhé qui s'ha mostrat convençut que la majoria de comerciants pagaran "i la part que no vulgui pagar formarà part d'aquesta part insolidària que beneficia al conjunt; però això ja forma part de la contribució solidària i no estem creant cap greuge comparatiu amb altres parts del carrer Església que s'han fet darrerament"- ha dit.

L’Ajuntament de Calella rebrà de la convocatòria del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local un total de 2 milions 12.000 euros. Amb el 20% de la partida global, poc més de 403.000 euros, el govern municipal podrà cobrir despeses ordinàries del pressupost del 2010 de les àrees d’Educació i Serveis Socials.