dimarts, 22 de desembre del 2009

Música amb estil

El trio format per Luis González, Joan Solà-Morales i César Martínez actuen aquesta nit a Calella per presentar el seu primer treball de versions de música tradicional catalana. Un compilatori de set peces de renom arranjades en clau de jazz i amb so modern i actual.

A “Cançons”, editat pel segell PSM-Music, hi trobaran melodies tan populars com “El Cant dels Ocells”, “El noi de la mare” o “Rossinyol”.

Calella celebra les festes nadalenques amb ritme. Avui li toca a un estil basat en la improvisació que ens transporta a l’Amèrica dels anys 20.

Jazz en estat pur però que fa una picada d’ulls a la tradició musical catalana. És la proposta de Luis González TRIO, formació de Sant Feliu de Guíxols, que actuarà a les 10 de la nit a la Sala Mozart. Un concert de dues parts amb el que presentaran el seu primer disc compacte, titulat “Cançons”. En ell hi podem trobar versions molt personals i originals de temes com “El Cant dels Ocells” de Pau Casals, o “El noi de la mare”.

Luis Gonzalez, al piano, estarà acompanyat dalt l’escenari per Joan Solà-Morales, al contrabaix, i César Martínez, a la bateria. Gonzàlez ha avançat dues participacions molt especials al concert d’aquesta nit: Joan Monné i Carme Canela.

Luis González TRIO promet un concert de jazz de qualitat que busca la complicitat dels assistents a partir d’una música que els és pròxima i coneguda.

El primer treball de Luis González TRIO, “Cançons”, el tanca el tema “Sílvia”, una composició original per a piano. El cedé es pot adquirir a les principals botigues de música del país i a través del myspace de la formació gironina.