dijous, 17 de desembre del 2009

Transformació de l'estació

L'estació de Renfe de Calella se sotmetrà durant el 2010 a una important transformació. Després d'uns anys de reivindicacions per tal que es millori la seva accessibilitat, l'any que ve, entre altres actuacions, es col·locaran 2 ascensors.

El ministeri de Foment ha anunciat una inversió de 2 milions 992.000 euros. Amb aquests diners també es demolirà un dels passos a nivell i s'instal·larà un de nou amb paviment de cautxú. Les obres inclouran reformes a l'edifici i l'accés des del carrer. L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha destacat la complexitat dels treballs ja que la instal·lació de l'ascensor farà que s'hagi d'eliminar una de les vies per guanyar amplada d'andanes.

El Ministeri de Foment ha anunciat una inversió global de 9,7 milions d'euros en obres per refer les estacions de tren de Calella, Canet i Pineda. L'actuació forma part del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 acordat entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per millorar la xarxa ferroviària de rodalies catalana. Està previst que les actuacions s'executin en un termini d'entre vuit i deu mesos.