dimarts, 29 de desembre del 2009

Joguines per Reis

Els patges de Ses Majestats els Reis d’Orient tornaran aquest dimecres i dijous a Calella per recollir les cartes de tots els nens. S’estaran al Mercat Municipal d’11 del matí a la 1 del migdia. Aquest dissabte dia 2 de gener i el dilluns dia 4 tenen prevista una visita a la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça on llegiran contes.

Una agenda força atapeïda tenen a Calella els representants de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar. I és que fins i tot el dia 5 al matí els més despistats tindran l’oportunitat de fer-los arribar la llista més o menys gran de regals que han demanat als Reis. Per això, aquests dies les botigues de joguines treballen sense parar per tenir-ho tot a punt de cara al dia 5 per quan els Reis Mags passin a buscar el que han encomanat per als més petits de cada casa.

Els nens i nenes de Calella haurien de tenir feta ja la carta als Reis per, si no l’han lliurat ja als patges reials, fer-ho en els pròxims dies. Ses Majestats Melcior, Gaspar o Baltasar, que tot ho saben i tot ho veuen, saben més o menys quines són les joguines que els han demanat i les han començat a encarregar a les botigues. Els gustos dels més petits no han variat gaire i és fàcil d’endevinar què desembolicaran el dia de Reis. Ho ha explicat la propietària de la botiga L’Esmeralda de Calella, Anna Maria Tomàs: “el cotxet de nines o la cadireta de nines, això amb la nena no pot fallar i el nen, el tren elèctric sigui elèctric sigui a piles, sigui com sigui, segueix”.

La televisió marca tendència i, per això, els jocs i ninots que s’hi anuncien són els més demanats. Els regals estrella seran els protagonistes de les sèries de dibuixos animats. En nens, altres clàssics són els Playmobils o els kits d’experimentació científica. Per a les nenes, els Reis arribaran la nit del dia 5 carregats de nines, com assegura Tomàs: “la Barbie, les Nenucas siguin les que siguin, les Nancy's siguin les que siguin, els Pet Shops també que són uns ninos de col.lecció que també es belluguen. I tot el que sigui de color rosa, perquè les nenes ho volen tot de color rosa”.

Un color rosa com el de la gateta Kitty, que agrada a nenes i mares, i que es pot regalar en forma d’estoigs de maquillatge, patins de rodes, puzzles, càmeres digitals o peluixos. I és que els Reis, segons diuen, no hi entenen de crisi econòmica. Ara bé, sembla que seran més conscients del què val un euro i es miren ben bé que el que portaran als nens els sigui de profit.