dijous, 31 de desembre del 2009

Cap nen sense joguina

La zona esportiva de La Muntanyeta acollirà aquest diumenge dia 3 un festival que combina solidaritat i esport. És l’anomenat “Cap nen sense joguina” una iniciativa que va néixer l’any passat de la mà de la Fundació Privada de l’Escola de Futbol Calella i que segueix amb més força gràcies a la implicació de les dues entitats de bitlles catalanes de la ciutat: Gent del Barri de Pequín i l’Associació Sant Quirze.

Serà una matinal solidària per la que s’ha preparat un partit de futbol-7 i una tirada de bitlles catalanes. Tots els participants i assistents hauran de portar una joguina perquè així, el dia de Reis, tots els infants puguin rebre’n una.

Esport i solidaritat són dos conceptes estretament lligats. A Calella se’n dóna exemple en vigília de Reis amb la celebració d’una matinal solidària per la campanya “Cap nen sense joguina”. Una iniciativa de la Fundació Privada de l’Escola de Futbol Calella que es va dur a terme per primera vegada l’any passat i que es repetirà aquest diumenge dia 3 de gener.

Es faran dues activitats: en primer lloc partits de futbol 7 amb participació d’equips femenins i masculins de centres educatius de la comarca. Entre ells, l’Escola Pia de Calella, el Freta, les Escoletes de Palafolls, Pineda, i un equip de la pròpia Fundació. Els partits començaran a les 10 del matí, l’hora escollida també per donar el tret de sortida a la disputa del 7è Torneig de Reis de bitlles catalanes, també a la zona esportiva de la Muntanyeta. Aquesta competició, impulsada per la Gent del Barri de Pequín i l’Associació Sant Quirze, se suma a la campanya i, per això, les dues entitats fan una crida a la solidaritat dels calellencs, animant-los a portar joguines fins la Muntanyeta.

El Torneig de Reis de Calella aplega equips federats que competeixen en lliga i conjunts representatius d’entitats i associacions locals. Aquest diumenge, per tant, veurem tirar bitlles al costat de la Penya Bistec, el Mallorquines o Pequín i Sant Quirze; els equips dels Geganters i Grallers de Calella, la Penya Solera, la UEHC, el Club Atletisme Calella, l’Agrupació Sardanista o també un equip de la Plataforma Calella Decideix. La competició comença a les 10 però els jugadors estan citats una hora abans.

Al 7è Torneig de Reis de Bitlles Catalanes hi participaran un total de 22 equips, dels quals 12 seran federats.

Les joguines que portin els assistents a la matinal esportiva i solidària s’entregaran a la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella perquè les distribueixi entre aquells nens que, el dia de Reis, es podrien quedar sense regals.