dimecres, 9 de desembre del 2009

La Marató de TV3 a Calella

Calella dóna el tret de sortida avui als actes programats a la ciutat per la Marató de TV3, dedicada enguany a l’estudi sobre les malalties minoritàries.

S’han preparat conferències, actuacions musicals i activitats físiques per recaptar fons. El gruix del programació es desenvoluparà aquest diumenge dia 13, el dia de la Mataró.

Calella se suma un any més a la Marató de TV3. La iniciativa solidària i benèfica més important que se celebra a Catalunya als volts de les festes de Nadal.

Les entitats locals, unides en la comissió Calella amb La Marató, són les impulsores de la majoria de les activitats que s’han previst per aquests propers cinc dies.

Aquesta nit, a 2/4 de 9, es farà al saló d’actes de les Escoles Freta una conferència sobre les malalties minoritàries. Anirà a càrrec del doctor Jaume Colomer, de la Unitat de Patologia Neuromuscular de l’Hospital Sant Joan de Déu. Parlarà de les malalties minoritàries, de la recerca científica i de les possibles teràpies.

Les malalties minoritàries acostumen a ser greus i afecten un nombre reduït de persones. Segons dades que facilita la Fundació de La Marató, a Catalunya hi ha uns 400.000 afectats per alguna de les 7.000 patologies registrades. Acostumen a ser patologies cròniques i generalment degeneratives. La principal dificultat radica en la seva detecció i diagnòstic. A resultes d’això, en la majoria dels casos no existeix un tractament efectiu però sí que es pot aconseguir una millora en la qualitat i esperança de vida dels malalts.

La Marató de TV3 d’aquest 2009 vol recaptar fons per impulsar la recerca biomèdica sobre aquestes malalties.

A Calella, per exemple, es podran fer aportacions dissabte assistint a l’espectacle de dansa que el Ballet de Joana Sánchez oferirà a les 9 de la nit al pavelló esportiu de l’Escola Pia. Tot seguit començarà el sopar per la Marató al mateix centre educatiu, i que estarà amenitzat per Raquel Xiberta i Pep Romaguera; i el grup Di Que Si. El preu de l’entrada serà de 12 euros.

Diumenge 13, el dia de la Marató de TV3, els calellencs es podran sumar a la iniciativa participant en la caminada que sortirà a les 9 del matí del Camp de Mar; o bé participant a la bicicletada que sortirà a dos quarts d’11 del matí des de la plaça Catalunya.

Aquest últim punt serà el centre neuràlgic de la programació matinal de la Marató. A partir de les 10 del matí i fins les 12 del migdia, s’hi farà una botifarrada, una competició de bitlles catalanes amb dues entrades per anar al Camp Nou per als guanyadors; una ruleta de premis organitzada pels Timbalers de Sant Quirze, manualitats, cantada de nadales, actuacions de dansa a càrrec dels ballets de Joana Sánchez i Mercè Panosa, i un vermut popular.

A la tarda l’activitat es trasllada a la plaça de l’Església. A partir de les cinc, els Timbalers de Sant Quirze reprendran la ruleta de premis, hi haurà l’actuació del Cor de nens de Can Salom, un taller de nadales, una xocolatada popular i un taller de batuka.

A partir de les 8 s’iniciarà el recompte de la recaptació a Calella. L’encarregat de fer-ho serà l’alcalde Josep Maria Juhé.

Com cada any, les activitats de diumenge es farien a la Fàbrica Llobet-Guri en cas de pluja.