divendres, 11 de desembre del 2009

Reunions façana marítima

Calella ha pogut exposar ja davant el Ministeri de Costes i la Generalitat de Catalunya quines són les seves voluntats de cara al projecte de renovació de la façana marítima de la ciutat. Hi ha aspectes que la Llei de Costes frena, però per Calella són innegociables, com tenir prop del mar un aparcament subterrani, un espai per actes lúdics, mantenir el club nàutic allà on és ara, i tenir guinguetes fixes. Per ara, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, ha explicat que hi ha bona sintonia amb les dues administracions supramunicipals, però cal seguir negociant

L'alcalde de Calella s'ha reunit amb el Director General de Medi Marí, Ports i Costes de la Generalitat, i fa uns dies ho va fer amb un representant del Ministeri de Medi Ambient. Calella segueix buscant consens per modificar la façana marítima que es vegi amb bons ulls des de Madrid i el Govern Català. La nostra ciutat reclama que la llei de costes sigui flexible en diversos aspectes que afecten la ciutat. Juhé ha explicat les voluntats per fer un projecte que contempli les necessitats de Calella, que vol viure de cara al mar, però tenint en compte les limitacions que plantegen les lleis de costes. En aquesta línia "hi hauria un aparcament on hi ha ara el de Renfe d'una planta menys una per treure els que ocupen avui la façana marítima"- ha dit Juhé.

Les reunions amb la Generalitat i el Ministeri de Madrid han estat positives, segons Juhé, i s'està en vies de trobar un consens. L'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament no cedirà en aspectes bàsics com l'aparcament i l'espai per a activitats lúdiques.

Un dels propers passos en la restauració de la façana marítima serà la renovació del Passeig Manel Puigvert i la balustrada. L'alcalde ha avançat a aquests micròfons que els Pressupostos Generals de l'Estat aportaran diners a Calella per aquesta finalitat gràcies a esmenes del PSC i Esquerra.

Josep Maria Juhé ha explicat que caldrà fer noves reunions amb Generalitat i Ministeri per aconseguir que Calella tingui la façana marítima desitjada.