dilluns, 28 de desembre del 2009

Riera inaugurada

Calella ha inaugurat aquest diumenge al migdia la remodelació de la riera Capaspre. Un projecte urbanístic emblemàtic per a la ciutat i que ha consistit en el seu cobriment i urbanització. Això ha permès la creació d'un nou espai de passeig per als vianants que està travessat per un carril de circulació de vehicles d'un únic sentit. Aquesta nova entrada de la ciutat uneix a partir d'ara el nucli antic de la ciutat amb l'anomenada zona turística.

La tallada de la cinta va anar a càrrec del conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, i les autoritats locals, encapçalades per l'alcalde. Baltasar destacava la unió de les administracions per dur a terme aquesta obra que s'ha fet durant aquest 2009. A més, va lloar la nova fesomia d'aquesta part de la ciutat.

L'alcalde, el socialista Josep Maria Juhé ha comentat que diumenge ha estat un dia feliç per a la ciutat ja que s'ha fet realitat un somni de fa molts anys. En aquest sentit, va recordar en el seu discurs la tasca de l'alcalde Joan Llobet que a principis dels anys 70 va començar a fer els primers ponts a sobre de la riera. També va lloar la feina dels seus antecessors Ramon Bagó, Lluís Mayà, Joaquim Rey i Josep Basart així com la de dos regidors de l'actual executiu Josep Torres i Jaume Palet, responsables d'Urbanisme i Mobilitat respectivament.

La portaveu de Convergència i Unió, Montserrat Candini recordava que la seva formació va aconseguir en el seu dia un milió d'euros per al cobriment de la riera i destacava que l'obra és de tots i per a tots, encara que discrepa de la forma d'urbanització.

El primer tinent d'alcalde, el republicà, Jaume Puig, va destacar l'entrada important de la ciutat. A més, recordava que ha estat feina de diverses regidories de l'Ajuntament, des d'Urbanisme, Serveis Públics i Hisenda.

Després del tall de la cinta es va fer un recorregut per la riera amb l'acompanyament de la Llopa i els batukes de Calella i va tenir lloc una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Flama de Farners i un vermut popular a benefici del projecte “Clínica Rural Calella 2010” de la Fundació Vicenç Ferrer. Finalment es van recaptar 1.040 euros.

La urbanització de la riera Capaspre ha quedat enllestida abans de finals d’any, complint així amb un dels requisits de la convocatòria del FEIL. El fons de reactivació de l’economia del govern Zapatero n’ha finançat el 100% de la urbanització: 2 milions 662 mil euros. El cobriment ha tingut un cost de 2 milions 332 mil euros.