divendres, 4 de desembre del 2009

Esquerra i el model de comerç

Esquerra Republicana de Catalunya defensa el model de comerç català basat en la proximitat, la cohesió i les relacions humanes. Així de contundent s'ha expressat des de Calella el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa.

Aquests dies els republicans han començat una campanya per explicar la seva postura envers la Llei d’Equipaments Comercials. Una normativa que permetrà adaptar al model de comerç català la Directiva de serveis de la Unió Europea, coneguda popularment per Directiva Bolkenstein.

Esquerra vol que la nova llei, que permetrà transposar la directiva comunitària, garanteixi que els comerços es continuïn instal·lant dins la trama urbana dels municipis. El 28 de desembre és la data límit que posa la Unió Europea perquè el govern de la Generalitat acordi el redactat de la normativa. Florensa ha subratllat que l'adaptació a la normativa europea ha de ser mínima ja que no es pot posar en perill el model de comerç català, que té unes característiques molt específiques que han demostrat amb el pas dels anys que funciona bé.

Xavier Florensa també ha destacat quins són els beneficis del comerç de proximitat. Entre aquests que no s'ha d'agafar el cotxe per anar a comprar o que es potencien les relacions socials.

Els responsables d'Esquerra volen evitar que hi hagi buits legals abans de la implantació de la nova llei de comerç.