dijous, 10 de desembre del 2009

Esclat d'art jove

Calella veurà aquest dissabte un esclat d’art jove. Se celebrarà la segona edició del festival que organitza l’Associació de Joves Artistes de Calella i l’Ajuntament amb propostes molt variades que van des d’espectacles de malabars, tallers de teatre, pintura o maquillatge i una nit de concerts.

Serà, en definitiva, una marató d’art que busca farcir el calendari lúdic i festiu de Calella i comarca entre els mesos de novembre i desembre.

Calella viurà aquest cap de setmana una marató paral·lela a la que celebrarà diumenge TV3. No serà solidària sinó de propostes d’art juvenil, i és el Festival que organitza l’AJAC després de l’èxit assolit en la primera edició, la de l’any passat.

Es farà dissabte i començarà a les 12 del migdia. Es donarà el tret de sortida a les 15 hores de programació prevista amb una cercavila amb la banda de percussió santpolenca “Big Bang Valona”, que conduirà a músics i joves des de la plaça de la Constitució fins la Fàbrica Llobet-Guri.

Arribats a l’equipament municipal, serà ja hora de dinar. Per això, l’AJAC ha preparat una botifarrada popular que estarà acompanyada de la música en directe de Buck-shott Sound, tal i com ha explicat un dels membres de l’AJAC, Ernest Vila.

Durant el dinar, les propostes artístiques continuaran, per exemple, amb un espectacle de malabans i l’actuació del grup de rap i hip-hop Afú Sánchez Sound.

L’organització anuncia sorpreses i espectacles al llarg del migdia, que encara no s’han publicitat. A més, se cedirà un espai de la Fàbrica Llobet-Guri perquè tot artista pugui exposar i mostrar la seva obra.

La tarda serà el moment per a participar en algun dels 4 tallers que s’han preparat. Tots ells gratuïts i que aniran de les 5 de la tarda fins aproximadament les 8 del vespre. Pintura amb Marta Tubert, malabars amb Miquel Ciurana, teatre amb Clàudia Benito, i maquillatge amb Aida Rodés.

A les 10 de la nit moment per als concerts. S’obrirà boca amb els santpolencs “The Whyshoes”. Li seguirà el grup de ska-rock “Kontra-band”, una formació que promet música festiva i esbojarrada integrada per gent de Blanes i Tordera. El plat fort serà el grup gironí “Fi-Asko” de qui Ernest Vila ha dit que “toquen una música molt ràpida, amb crítica social... i han actuat a les Fires de Girona i a les sales més importants de Barcelona".

Totes les propostes del Festival d’art jove de Calella seran gratuïtes.