dijous, 10 de desembre del 2009

Xerrada sobre malalties minoritàries

Calella ha donat aquest dimecres el tret de sortida als actes de la Marató de TV3. Va ser una xerrada a l'Escola Freta sobre les malalties neuromusculars a càrrec del Doctor Jaume Colomer, de la Unitat de Patologia Neuromuscular de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Unes 70 persones han assistit aquest dimecres a la xerrada sobre les malalties neuromusculars impulsada per l'Associació de Minusvàlids de l'Alt Maresme que s'ha fet a la sala d'actes de l'Escola Freta. Es tracta del primer acte que Calella celebra en el marc de la Marató de TV3.

La conferència ha anat a càrrec del doctor Jaume Colomer, de la Unitat de Patologia Neuromuscular de l’Hospital Sant Joan de Déu. El doctor Colomer ha destacat la importància de la investigació en el cas de les malalties minoritàries. No en va hi ha unes 7.000 malalties d'aquest tipus. Un nombre important, tot i que la prevalença és d'una persona afectada per cada 2.500 pacients. Jaume Colomer recorda que el 90 per cent dels diners recaptats durant la Marató es destinen íntegrament als projectes d'investigació.

La impulsora de la xerrada d'aquest dimecres ha estat Maria José Serra, que forma part de l'Associació de Minusvàlids de l'Alt Maresme, ADIAM, i té 2 filles afectades per un tipus de distròfia muscular de la qual aquesta última setmana s'ha descobert el gen que la provoca. Ella mateixa ha relatat en el vídeo que completa la informació com és el dia a dia per a les seves 2 filles.

Calella, com la resta de poblacions de Catalunya organitzen aquests dies un munt d'activitats per recaptar diners per a la Marató de TV3.