dimarts, 15 de desembre del 2009

Premi i xerrada sobre la pobresa

Amics de Calella va aplegar unes 50 persones a l'Ajuntament Vell per reconèixer un any més l'esforç d'un particular en la restauració d'un edifici antic. Aquest any el premi Jeroni Martorell va ser pel cafè La Vella Europa, propietat de Josep Villegas. Ell mateix va projectar fotografies i va descriure el mobiliari més destacat durant l'acte de lliurament, divendres passat.

L'entrega del guardó es va fer divendres a dos quarts de vuit, just abans d'encetar un debat social sobre la crisi econòmica i la nova pobresa a la ciutat de Calella. L'entitat va decidir fer aquesta xerrada per mostrar la seva sensibilitat cap a les persones que han quedat a l'atur o que pateixen problemes econòmics. L'objectiu era parlar d'aspectes i accions que servissin per pal·liar i alleugerir la difícil situació econòmica de moltes famílies. Una de les persones convidades era la presidenta de Càritas Calella, Júlia Liquete, qui va explicar quin és el nou perfil de pobres a la ciutat. Júlia Liquete ha apuntat a les hipoteques com el factor desencadenant de la nova pobresa.

A la xerrada també hi va assistir la regidora de Serveis Socials, Laura Cortada, i dos tècnics del seu Departament, a més de Mossèn Ramon, rector de Poblenou de Pineda i responsable del menjador de Càritas.