dimarts, 20 d’octubre del 2009

Activitats Oncolliga Calella

L’associació calellenca Oncolliga ha organitzat un cicle de xerrades col·loqui sobre la detecció i diagnòstic del càncer i com influeix això en les emocions. Les activitats es duran a terme cada tercer dimecres de mes i aniran a càrrec de la naturòpata, terapeuta floral i tanatòloga Teresa Garcia.

La primera de les sessions del cicle tindrà lloc demà a dos quarts de 10 del matí al Casal l’Amistat i tindrà per títol “Què sentim quan ens diagnostiquen un càncer: identificar i expressar les emocions”. Aquest cicle dedicat als sentiments s’afegeix al programa sobre alimentació que Oncolliga realitza a principis de mes. També està conduït per una especialista i en la pròxima cita es parlarà dels làctics.

Però l’activitat d’Oncolliga no s’acaba aquí. Han programat, de cara al mes de novembre, un altre cicle de xerrades sobre el càncer, d’abast més general, que es faran a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça. La primera d’elles serà el divendres dia 20 de novembre a les sis de la tarda i tractarà sobre el càncer de mama. Oncolliga comptarà amb la presència del Cap de la Unitat de Patologia de Mama de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Pere Puig. En relació a això, s’ha anunciat que Calella serà la seu, l’any vinent, d’un congrés mèdic especialitzat en l’estudi dels pits.

Oncolliga també ha volgut fer una crida a la participació a la cursa que es farà aquest diumenge a Barcelona a benefici de la lluita contra el Càncer de Mama. És l’anomenada “Cursa de les Dones”, adreçades a professionals i aficionades, amb la que es pretén omplir els carrers de Barcelona de color rosa, el color del llaç de la lluita contra el càncer de mama. Incriure’s val sis euros i el recorregut és de 5 quilòmetres.