dijous, 8 d’octubre del 2009

Recordant la Nova Cançó

Calella s'afegeix avui als actes de commemoració dels 50 anys de la Nova cançó, el moment musical que va marcar tota una època i una generació; la de finals de la dictadura i la transició. Aquest vespre, a la Sala Mozart, hi haurà la projecció del documental "La Nova Cançó" de Francesc Bellmunt, i un recital de Raquel Xiberta i Pep Romaguera.

Concretament es faran tres passis del documental, i entre el segon i tercer es farà el concert musical de Romaguera i Xiberta. Serà un recital des de diferents perspectives que ofereix la nova cançó: la vessant de protesta i combativa, on hi haurà per exemple "La gallineta" de Lluís Llach o "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet; la cançó satírica, amb temes de Guillermina Motta i La Trinca; i la cançó lírica, amb temes com "Les floristes de la Rambles" de Miquel Porter i "Quan érem infants", de Delfí Abella. Dos temes, aquests últims, poc coneguts, però que ja va recuperar Joan Manel Serrat en el seu concert d' "Un temps d'un país", del 1996, també en homenatge als 50 anys de la nova cançó.

Raquel Xiberta serà entrevistada avui al vespre, a partir de les 20h, al programa "Fòrum Obert" que s'emet avui de 8 a 9 del vsepre per Ràdio Calella. El concert serà a 3/4 quarts de 10 de la nit a la Sala Mozart, i és gratuït.